Bara jag på tillsammansodlingen…

med några miljoner andra levande varelser fullt sysselsatta med att leva livet.

en ensam kväll på odlingenJag hade en fin kväll på odlingen ikväll. Ofta är det ju fint att vara ute med alla andra, det blir ofta kul samtal bland växterna, överraskande mycket blir gjort och jag får känslan av att vi är många som vill odla en annan framtid. Men, ibland så är det bara så skönt att få vara i händerna, jorden, växterna med de egna tankarna.

Jag satte igång med att rensa bland squashen, att dra upp mer av den där märkliga växten som jag inte sett som ogräs förut med som sprider sig och bildar stora plantor förvånandsvärt snabbt. Märkte också hur många roliga sorters squash som håller på att växa fram. Snabbt! Det verkar som om namnen har kommit bort, så vi får sitta med frökatalogerna och bestämma vad det är. Se hur de växter och sen smaka och tycka. Jag anmäler mig till det..

svarta vinbär

Ja hur olika olika sorter kan se ut av samma art kan man förundras över. Något som jag förundras över är t ex de svarta vinbärsbuskar som nu ger en sån fin skörd. jag har aldrig tidigare sett så stora bär. Runa som planterat dem säger att han tror sorten heter ‘National’ … men jag har inte hittat något om det, på internet i alla fall. Så här stora kan de bli i alla fall. Ungefär som druvor (om ni inte vet hur stora händer jag har)

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *