Vad kostar det att bli medlem?
Varje medlem betalar in en klumpsumma i början av säsongen. Summan ligger på 650 kronor, varav 200 kronor är en årlig medlemsavgift och resten är för grönsakerna. Pengarna går till löpande kostnader som el, arrende, vatten och fröinköp.
Stödmedlemskap i den ideella föreningen kostar 200 kronor.
Vad förväntas av mig som medlem?
Den som blir medlem i kooperativet förväntas jobba ungefär 10 timmar i månaden. Medlemmarna turas om att hålla i arbetsdagar under säsongen, vi har ett schema där alla skriver upp sig. Är du ny och osäker kan du “gå bredvid” någon som är mer van. Det är också väldigt välkommet att delta i aktiviteter som drar in pengar till odlingen – gårdsförsäljning, skördefest, matlagning och liknande.
Hur blir jag medlem?
Under våren hålls en introduktionsdag för nya medlemmar. Det går bra att komma ut och pröva att vara med ett par arbetsdagar innan du blir medlem. Lördagar mellan 11-16 är det arbetsdag på odlingen, då är du välkommen.
När du varit på en introduktionsdag och testat på några arbetsdagar skickar du ett mail till tillsammansodlingen@gmail.com
Skriv med namn, adress- person- och telefonnummer.
När du fått svar på ditt mail betalar du in medlemsavgiften på föreningens
bankgiro 471-5710 (Ekobanken).
När medlemsavgiften är betald läggs du till på föreningens maillista, och får inloggning till våra medlemssidor (wikin).
Hur får jag veta vad som ska göras?
I vårt arbetsskjul har vi 2 tavlor där mycket information finns samlad. Den ena är en karta över grönsaksodlingen där magneter visar vad som behöver göras. På den andra tavlan står odlingskalendern där det står vecka för vecka vad som är planerat. Vi skriver också upp de arbetsuppgifter som ska prioriteras för tillfället på denna tavla. Arbetsledaren uppdaterar kontinuerligt båda tavlor så att de stämmer med verkligheten.
På lördagarna delar den som håller i arbetsdagen ut de arbetsuppgifter som finns. I skjulet finns ett häfte med årets odlingsplan. Där finns detaljerade ritningar av växtföljd, radavstånd och så vidare. Där finns också lathundar för olika grödor, och en veckokalender. På våra medlemssidor (wikin) här på hemsidan finns all information om hur och vad vi odlar, i digital form.
Här kan ni läsa våra stadgar:
STADGAR FÖR FÖRENINGEN Odlingsföreningen Tillsammmans 2018-02-24.pdf