Gårdsförsäljningen är öppen ett antal lördagar i augusti och september. I september har vi även vår årliga skördefest med grönsaksmarknad, lotteri, rundvisning på odlingen, poängpromenad och försäljning av soppa och fika.
Under säsongen säljer vi garanterat giftfria blommor och grönsaker som till exempel mangold, bondbönor, squash och kålrot.
Alla som är medlemmar i Tillsammansodlingen jobbar ideellt med föreingen. Vi odlar för medlemmarnas husbehov, och säljer bara överskottet. Därför varierar utbudet beroende på vad vi har mycket eller lite av just nu.
Hej!
Vi brukar ju äta vinbergssnäckor, som är väldigt goda med lite kryddsmör med vitlök och örter. Men då måste jag åka till norra stranden av Krankesjön i Skåne för att plocka vinbergssnäckor. (De lär visst vara inplanterade någonstans i Västergötland också, men jag vet inte var.)
Är det någon som har ett bra recept på “mördarsniglar”?
Det borde väl inte vara någon större skillnad att äta “mördarsniglar”, förutom att man slipper pilla ut dem ur skalet?
Är det någon som testat, eller kanske är det så att de smakar illa?
M.v.h.
Michael Sporrong
http://www.deckarsidorna.se
Hej Michael
Jag skulle personligen inte vilja testa, men här är ett recept:
http://www.snigelshopen.se/ata-mordarsniglar