Skördfest 3 september!

på tillsammansodlingen
lördag 3 september 2011. start kl 14.00.

Tillsammansodlingen drivs av ett kooperativ med drygt 30 medlemmar. Vi blev i år tilldelade Mölndals kommuns miljöpris, vilket vi är oerhört stolta över. Vi vill gärna visa upp vår fina KRAVcertifierade grönsaksodling i Mölndal och bjuder in dig, din familj och dina vänner till en inspirerande dag fylld av odling, god mat, underhållning och intressanta möten.

detta händer under dagen:

  • Vi jobbar tillsammans på odlingen och alla som inte tidigare varit på odlingen får förstås en rundvisning.
  • Tipspromenad för stora och små.
  • Gårdsförsäljning och fika.

Vi står idag inför stora utmaningar gällande ett mer hållbart och rättvist samhälle. Odlingskooperativet Tillsammans tror att lokal ekologisk  matförsörjning är en del av lösningen. Därför odlar vi tillsammans i lite större  skala nära stan. Vi arrenderar cirka två hektar sedan lång tid KRAV-godkänd  åkermark (nästan tre fotbollsplaner) av Mölndals kommun. Där odlar vi bland  annat sallad, rädisor, broccoli, potatis, lök, bärbuskar, bönor och rovor i olika  färger och former. Vi har också en kryddträdgård som frodas.

Vi vill skapa en mötesplats för miljömässigt hållbara projekt och vara ett praktiskt exempel på hur stad och land kan mötas.

“det är dags att återta och sprida kunskapen om vår mat. ”

Välkomna!

 
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *